Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Ποια είναι τα δικά μας παιδιά;


Άρθρο του 'Βορειοηπειρώτη'


Με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου του ΚΕΑΔ για ψήφο στα «δικά μα παιδιά» - που αμφιβάλω αν την έγραψε ο ίδιος – θέλουμε και εμείς να πούμε κάποιες σκέψεις για τα «δικά» μας παιδιά.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μειονότητα στην Ελλάδα αλλά κομμάτι του όλου Ελληνισμού, όπως οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες οι Κύπριοι κλπ;! Ο τοπικισμός είναι στο πετσί μας και υπάρχει παντού, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επιβραβεύετε! Εάν θα έπρεπε να πάρουμε θέση και ειδικά οι συλλογικοί φορείς που μας εκπροσωπούν και πρεσβεύουν τα εθνικό μας δίκιο, θα έπρεπε να στηρίξουν πρόσωπα και συνδυασμούς με τα ίδια πιστεύω και κυρίως ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με το Βορειοηπειρωτικό.

Τι να τους κάνουμε μερικούς Βορειοηπειρώτες που δεν αναφέρουν ούτε στο βιογραφικό την καταγωγή τους!; Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε συμβούλους που ανήκουν σε συνδυασμούς σαν του κ. Αργύρη που μας θεωρεί αλβανούς ή του κ. Καχριμάνη που σύμφωνα με μερικούς διέλυσε τη μειονότητα; Εάν κ. Ντούλε το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μόνο η καταγωγή, τότε το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην Αλβανία, να ψηφίζουμε όποιον, αρκεί να έχει Ελληνική καταγωγή.

Ο «Βορειοηπειρώτης» δεν είχε σκοπό να προτείνει, γιατί όλοι έχετε αποφασίσει αν και ποιον θα ψηφίσετε αλλά η άποψή μας είναι να δώσουμε ψήφο στους Έλληνες που δεν έχουν μόνο σχέση καταγωγής με το Βορειοηπειρωτικό αλλά και προσφοράς.

Μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα αλλά, υποψήφιοι όπως η Αθηνά Κρεμμύδα, ο Μιχάλης Κυρούσης, ο Γιώργος Τζομάκας, ο Αλέξανδρος Ντάλντας ο Γιάννης Νταγιάκας στη Λάρισα κ.α., έχουν συνδυάσει το όνομα τους με το Βορειοηπειρωτικό.

Μπορεί να διαφωνούμε μαζί τους και με τους σχηματισμούς που ανήκουν αλλά αυτά είναι τα πραγματικά μας παιδιά που πρέπει να στηρίξουμε. Ακόμα και αν δεν τους αξίζει, με την ψήφος μας επιβραβεύουμε την ενασχόληση με την ιδιαίτερη πατρίδα.

Καλή ψήφο!

http://borioipirotis.blogspot.com/2010/11/blog-post_1620.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου