Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Λάθη του παρελθόντος και προτάσεις για το μέλλον της Βορείου Ηπείρου


Της Αθηνάς Κρεμμύδα,
Υποψήφιας Βουλευτού στη Β’ Πειραιώς με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Υπεύθυνης του Τομέα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕ.Ο.Σ.

23/04/2012

Όταν το ψέμα γίνεται ευγένεια στα χέρια της πολιτικής, τότε ο πειρασμός της εξουσίας έχει κάτι το θανατηφόρο. Τα τελευταία τριάντα χρόνια κάποιοι είχαν αναλάβει να κρύβουν την αλήθεια με αληθοφανή ψέματα, προβάλλοντας ταυτόχρονα λανθασμένα πρότυπα διαβίωσης, όπως πλουτισμό χωρίς εργασία, επιχειρηματική συνδιαλλαγή χωρίς ηθική, γνώση χωρίς χαρακτήρα και πολιτική χωρίς Αρχές. Την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζούσε η Ελλάδα, αναγκάζεται τώρα να την πληρώσει πολύ ακριβά σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό επίπεδο.

Η παγίδα, όμως, που στήνεται παγκοσμίως έχει επί της ουσίας ως στόχο, την θυσία των εθνικών θεμάτων στο βωμό της οικονομικής κρίσης, άρα την απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αφού πρώτα έχουν καταργηθεί οι αξίες και τα ιδανικά των εθνών στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.

Η επιφανειακή εξωτερική πολιτική των δυο (πρώην) μεγάλων κομμάτων όχι μόνο δεν κατάφερε να θωρακίσει τα εθνικά μας θέματα, αλλά υποβάθμισε τον ρόλο της Ελλάδας ακόμα και στα Βαλκάνια. Ο λόγος είναι ότι η χώρα αντί να έχει μια σταθερή γραμμή, υιοθετεί τις θέσεις του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, άλλες φορές τις θέσεις του εκάστοτε υπουργού -που μπορεί να διαφέρουν από αυτές των προκατόχων του της ίδιας κυβέρνησης(!)-  και άλλες φορές τις θέσεις «παραμάγαζων» ή «ομάδων» που, υποτίθεται, ότι όλες εκπροσωπούν το…εθνικό συμφέρον.